Locale Altele
Joi, 24 Octombrie 2024
Joi, 24 Oct 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Să nu-i uităm niciodată pe „Cei 7 din Sătmar”, eroi ai Revoluţiei din 1989
Florin Răchitan  - Marti, 22 Decembrie 2015

La Satu Mare au avut loc marţi manifestări de comemorare a celor şapte eroi sătmăreni ai Revoluţiei de la 1989, după scenariul obişnuit din ultimii ani şi cu un public în care erau mai mulţi politicieni decât participanţi activi la evenimentele din urmă cu 26 de ani.


După ce militarii i-au dat onorul prefectului Eugeniu Avram, un sobor de preoţi, în frunte cu protopopul ortodox Ioan Socolan, a oficiat un scurt Te-Deum în cinstea eroilor sătmăreni ai Revoluţiei.



Cel mai emoţionant moment al manifestărilor a fost discursul rostit de preotul militar Cristian Silaghi din cadrul Jandarmeriei Satu Mare, care, citând din poezia „Din larg” scrisă de Lucian Blaga, a arătat că „Cei 7 din Sătmar” trebuie să fie mereu modele de viaţă şi exemplu de urmat pentru noi toţi.

Manifestările s-au încheiat cu depuneri de coroane din partea reprezentanţilor Prefecturii, ai Consiliului Judeţean, ai Primăriei Satu Mare, ai diferitelor asociaţii de revoluţionari, veterani de război sau cadre militare în rezervă, ai unor instituţii ale statului şi ai principalelor partide politice.



















Ascultând îndemnul preotului militar şi ca să nu-i uităm niciodată, numele „Celor 7 din Sătmar” sunt: Ioan Marinel Ciul, Grigore Zimbru, Raluca Sălăjan, Szabo Antal, Sofalvi Gyorgy, Kiraly Mihaly, Gergely Csaba. Toţi au fost tineri, studenţi sau militari în termen, care şi-au dat viaţa în luptele care au avut loc în alte oraşe ale ţării în zilele Revoluţiei de la 1989.

1742 vizite
Distribuie pe